Kompleks Sztygarka w Chorzowie w ramach Bufetu Czwartkowego zaprasza 19 listopada na Beaujolais Nouveau. W ramach jednej wejściówki można zjeść i napić się do woli. Wino Beaujolais Nouveau bez ograniczeń. Cena biletu: 99 zł za osobę.
ZUPA Krem z kurek z dodatkiem prażonych płatków migdałów
DANIE GŁÓWNE Kurczak „Coq au vin” Mule w aromacie czosnku i trawy cytrynowej Wieprzowina po flamandzku Smażone kluseczki francuskie z masłem ziołowym Ziemniaczki gratin z dwoma rodzajami sera Ratatouille warzywne, z ziołami prowansalskimi Sałatka Nicejska
|
FINGER FOOD Kruche ciasteczka vol – au – vent z musem z wątróbki Naleśniki z flanem szpinakowym, z wędzonym łososiem Royal śmietankowo – warzywny z konfiturą z czerwonej cebuli Trufle z sera pleśniowego z chili i płatkami z migdałów Terrina z białej ryby z musem warzywnym i kaparami Deska serów twardych i pleśniowych, w asyście orzechów i winogron
DESER Profiterolki z kremem waniliowym
|
Źródło: Kompleks Sztygarga i Szyb Prezydent w Chorzowie / Szczegółowe informacje o obiekcie