Serdecznie zapraszamy do spędzenia wyjątkowej Sylwestrowej nocy w industrialnych przestrzeniach Restauracji Sztygarka w Chorzowie. O niezbędną energię potrzebną na całą noc zadba nasz Szef Kuchni Bartłomiej Malec wraz z zespołem serwując specjalnie przygotowane na tą okazję menu.
Gwarantujemy:
niesamowitą zabawę przy dźwiękach największych przebojów - DJ
możliwość wyboru sali:
Sala Zborna – główna
Sala Balkonowa
Sala Klubowa VIP – możliwość rezerwacji na wyłączność z indywidualną obsługą kelnerską (maksymalna liczba osób - 14, dopłata 50,- PLN brutto/os)
niespodzianki i konkursy prowadzone przez Dariusza Niebudka
bogatą kartę alkoholi i win dostępnych za dodatkową opłatą
Naszych Gości powitamy o godz. 20.00, a pożegnamy Noworocznym Świtem...
Kolacja - serwowana
Przystawka
Pasztet z dzika podany z konfiturą z czerwonej cebuli duszonej w białym winie i occie balsamicznym
podany z sosem chrzanowym oraz tymiankową grzanką
Zupa
Cappuccino z grzybów leśnych podane z muszkatołową pianką i groszkiem ptysiowym
Danie główne
Polędwiczka otulona musem drobiowym i boczkiem wędzonym w kremowym sosie ziołowym
podana z sufletem ziemniaczanym z suszonymi pomidorami
oraz marchewką paryską duszoną w sosie pomarańczowym
Deser
Tarta Tatin na kruchym cieście podane z sosem czekoladowym
Bufet gorący
Pieczona szynka wieprzowa aromatyzowana goździkami w sosie pieczeniowym
Roladka z indyka nadziewana szpinakiem i serem pleśniowym w sosie beszamelowym
Ziemniaki zapiekane z cebulą i serem
Ryż z warzywami
Bufet zimny
Patera mięs pieczonych z sosem tatarskim:
Karczek szpikowany czosnkiem
Schab nadziewany morelami i śliwką
Boczek surowy pieczony faszerowany szynką
Ozorki wołowe gotowane w białej winnej galarecie
Ruloniki z szynki z sałatką jarzynową
Tymbaliki rybne z łososia w cytrynowej galaretce
Śledzik na smaczek: w ziołowym oleju oraz z cebulką i jabłkiem w śmietanie
Ciasteczka francuskie nadziewane smakowymi pastami
Pomidory faszerowane serem feta z sosem bazyliowym
Wybór tartinek dekoracyjnych ze świeżymi warzywami
Jajka faszerowane aksamitnymi musami
Wariacje terrinowe:
z białej ryby z musem warzywnym z kaparami
ze szpinaku z twarożkiem i pomidorem
brokułowo-marchewkowa
Sałatka brokułowa z piersią kurczaka, sosem dijon i płatkami prażonych migdałów
Bukiet sałat z tuńczykiem, jajkiem i świeżymi warzywami w sosie vinaigrette
Sałatka z makaronu penne z chrupiącymi warzywami z dipem majonezowym
Cykoria i orzechy włoskie – wyjątkowy duet
Wybór pieczywa (masło)
Bufet słodki
Wybór ciast domowych: kołocz z serem i z makiem
Gorąca kolacja – serwowana
Aromatyczna zupa meksykańska z kiełbasą, czerwoną fasolą i kukurydzą z aromatem chilli
300,- PLN brutto/os*
600,- PLN brutto/para*
*Cena zawiera:
Alkohole: 0,5l wódki/para, lampka wina musującego – toast noworoczny
Napoje gorące i zimne: świeżo parzona kawa, wybór herbat smakowych, soki owocowe,
woda mineralna niegazowana, napoje gazowane 0,4l/os
Zaproszenia na Noc Sylwestrową do nabycia w Recepcji Sztygarki tel. /32/ 249 59 92