Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 55
2025-01-23
Czy potraficie wyobrazić sobie jeden dzień, który łączy przeszłość, teraźniejszość i przyszłość przemysłowego Śląska? Taka właśnie jest INDUSTRIADA – największe święto Szlaku Zabytków Techniki! Zapraszamy do wspólnego świętowania w czerwcu!
23 Styczeń 2025
2024-03-19
Festiwal restauracji Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki! Regionalne potrawy i smaki w najlepszym wydaniu!
19 Marzec 2024
2024-01-23
W tym roku najsmaczniejsza impreza w regionie, czyli Festiwal "Śląskie Smaki" odbędzie się 2 czerwca w Tarnowskich Górach.
23 Styczeń 2024
2024-01-15
XVIII Festiwal Śląskie Smaki już 2.06.2024 w Tarnowskich Górach. Kulinarne święto Smaków w blasku światowego dziedzictwa UNESCO!
15 Styczeń 2024
2023-02-14
W tym roku najsmaczniejsza impreza w regionie, czyli Festiwal "Śląskie Smaki" odbędzie się 4 czerwca w Jastrzębiu-Zdroju.
14 Luty 2023
2023-01-02
W grudniu 2022 roku Śląska Organizacja Turystyczna zrealizowała swój pomysł na to, aby dania regionalne podawane były nie tylko w restauracjach Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki, ale żeby przenieść je także w teren! Ten nowy projekt to Food Truck ŚLĄSKIE SMAKI, a partnerem została restauracja należąca do Szlaku Kulinarnego – Restauracja Zacisze.
02 Styczeń 2023
2022-08-30
Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” wciąż się rozwija! Restauracja Poziom+ Food & Wine w Gliwicach wprowadziła do menu Śląskie Smaki nowe potrawy:
30 Sierpień 2022
2022-04-04
Święta Wielkanocne za pasem, a świąteczną atmosferę można poczuć już na Szlaku Zabytków Techniki! Zapraszamy na ciekawe wydarzenia i odkrywanie dawnych tradycji.
04 Kwiecień 2022
2021-08-31
Z wielką przyjemnością prezentujemy Państwu temat Europejskich Dni Dziedzictwa 2021: „Smaki Dziedzictwa”!
31 Sierpień 2021
2021-06-24
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z relacją zdjęciową i wideo z XV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się 13 czerwca w Raciborzu.
24 Czerwiec 2021
2021-06-14
Za nami 15 Festiwal Śląskie Smaki! W tym roku wydarzenie odbyło się na dziedzińcu Zamku Piastowskiego w Raciborzu. W konkursie kulinarnym wzięło udział 28 drużyn. Remigiusz Rączka – przewodniczący konkursowego Jury podkreślał, że rywalizacja była naprawdę zacięta, a wyniki drużyn różniły się zaledwie o kilka punktów.
14 Czerwiec 2021
2021-06-08
W tym roku uczestnicy festiwalu powalczą o Złotą, Srebrną lub Brązową Zopaskę (fartuch), w jednej z trzech kategorii: • potrawa regionalna, • produkt lokalny, • potrawa/produkt inspirowany tradycją.
08 Czerwiec 2021